Heeft u vragen? bel ons op0513-631302

Kroatië

Vidotrans-HTG houdt zich niet bezig met politiek maar kijkt alleen of het veilig en verantwoord is om naar bepaalde gebieden zoals het post-war gebied Kroatië.

Zo heeft Vidotrans-HTG o.a. transporten verzorgt naar Karlovac en Osijek voor de organisatie “Mensen werken voor mensen”. Deze organisatie steunt een aantal projecten in het voormalige oorlogsgebied en voorziet de bevolking van de zo nodige kleding, bedden, voedsel en medische hulpmiddelen, ook heeft men een aantal landbouw projecten opgezet. Ook zijn er een aantal transporten uitgevoerd voor de stichting Bosna

Import en douane regels voor hulpgoederen

Wat kan absoluut NIET !!:

1. Geen vlees en vleeshoudende producten
2. Geen zuivel en melkhoudende producten
3. Geen vis en vishoudende producten
4. Geen voeding waarbij bij de houdbaarheid een vraagteken kan worden gezet, bijv. 03-08 kan niet meer vervoerd worden in augustus 2003. In het algemeen kan gesteld worden dat voeding nog minstens 6 maanden na import houdbaar moet zijn.
6. Geen 2de hands koelkasten/vrieskisten dit i.v.m. de zeer strenge wetten op het vervoer en de uitvoer van afvalstoffen in samenhang met de CFK regels in Nederland en de Europese unie.

Wat kan maar met importlicentie van het ministerie van landbouw:

Aardappelen (consumptie en poot), Rijst, Zaaigoed en melkpoeder mits voorzien van een NAK kwaliteitscertificaat en een Phyto Sanitair certificaat en een rassenlijst met resistentieverklaringen van de PD – Planten Ziekten kundige dienst uit Nederland.

Verder kan bijna alles zonder problemen worden ingevoerd onder de volgende hoofdvoorwaarde:

Het criterium is dat de goederen onder geen enkele voorwaarde gebruikt mogen worden voor commerciële projecten of anderszins tot winst of verrijking mogen lijden.

Uw ontvanger moet zelf de inklaring verzorgen:

Een service zoals Fundatia Martha in Roemenië is in Kroatië niet mogelijk maar uw ontvanger moet zelf de inklaring verzorgen, u moet er rekening mee houden dat uw ontvanger voor de volgende documenten en importvergunningen zorgt:
1. Acceptatie brief
2. Import vergunning van het ministerie in Zagreb met daarop de grensovergang van binnenkomst
3. Inschrijving in de locale douane computer
4. Bij een locale douane expediteur zelf de inklaring verzorgen.
5. Bij de locale douane zelf de inklaring afhandelen.
6. Zelf alle kosten betalen van de expediteur, inklaring en douane.

Heeft u belangstelling voor een transport of wilt u andere informatie.

Vul voor een vrijblijvende offerte ons Informatieformulier in!

NieuwsbriefAls eerste op de hoogte van onze leveringen en mogelijkheden? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief
Finlay Mackenzie / Blythswood Care ScotlandFor more than 15 years Vidotrans-HTG relief transport is our preferred supplier for transporting our humanitarian goodsReferenties