Heeft u vragen? bel ons op0513-631302

Roemenië

Algemene informatie

Vidotrans-HTG is gespecialiseerd in het vervoer van deelladingen naar Roemenië. Reeds vele jaren vervoeren wij voor meer dan 350 verschillende hulporganisaties een grote verscheidenheid aan hulpgoederen, variërend van kleding, schoolmeubels, computers, bouwmaterialen en voedselpakketten tot geavanceerde ziekenhuisapparatuur en medicamenten.

Ook verzorgen we de volledige distributie van hulpgoederen voor de Schotse hulporganisatie Blythswood Care Ladingen worden dan zowel in Engeland, Schotland en Ierland als ook in onze douane loods in Steenwijk gegroepeerd volgens de meest logische losroute in Roemenië. Distributie naar soms acht verschillende projecten per rit zijn geen uitzondering.

Zomer of winter, Vidotrans-HTG heeft de beschikking over modern materieel en ervaren chauffeurs. Het vervoer van uw hulpgoederen kan dan ook het gehele jaar doorgang vinden.
Verder zijn onze trucks voorzien van de modernste communicatie middelen zodat wij ook na het vertrek uw lading precies kunnen volgen en de ontvangers op tijd kunnen inlichten waarneer er gelost kan gaan worden.

Import en douane regels voor hulpgoederen

Door de toetreding van Roemenië tot de EU is er geen grens meer en dus zijn er ook geen douane beperkingen meer. De documentatie kan worden beperkt tot een CMR en een correcte laadlijst in het Roemeens (dit voor een eventuele interne Roemeense douane controle).

In de praktijk betekend dit dat u “alles” mag vervoeren met uitzondering van strategische goederen. Schoenen, kleding voor kinderen onder de 3 jaar, medische goederen, voeding (ook vlees, vis en melkproducten) mits nog voldoende lang houdbaar. Voor kleding gelden geen uitzondering regels, wel verlangen de Roemeense autoriteiten schoonheidscertificaten, Vidotrans-HTG kan deze voor u verzorgen.

Door de toetreding tot de EU geld er echter wel een BTW plicht op het vervoer naar Roemenië, dit betekend dat transportkosten van Nederland naar Roemenië worden verhoogd met 21% BTW. Voor deze BTW zijn oplossingen, graag informeren wij u hier mondeling over.

NieuwsbriefAls eerste op de hoogte van onze leveringen en mogelijkheden? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief
Ingo Meulen / Moeder Teresa stichting- UlftAl meer dan 15 jaar is Vidotrans-HTG relief transports onze huisvervoerderReferenties