Heeft u vragen? bel ons op0513-631302

Wie zijn wij

Historie

Vidotrans is in 1989 opgericht door Jaap Vinke in Doornspijk (VI = Vinke, DO = Doornspijk) en HTG (Humanitaire Transport Groep) is in 1993 opgericht door Gerard van den Berg, beiden hadden zich gespecialiseerd in het vervoer van hulpgoederen voor hulporganisaties naar Oost Europa. Oost Europa is erg groot maar aan de andere kant ook weer heel klein, je komt werkend in het zelfde gebied elkaar regelmatig tegen en zo kwamen Jaap Vinke en Gerard van den Berg elkaar dan ook geregeld tegen, langzamerhand ontstond het idee om de krachten te bundelen wat resulteerde in het samenvoegen van beide bedrijven tot een nieuwe dynamische organisatie onder een oude/nieuwe Vidotrans-HTG relief transports BV.

De eerste jaren vanuit Oudeschoot waar achter de woning van Gerard vanuit een tijdelijke kantoorruimte werd gewerkt. Vanaf januari 2000 werd een ruime loods (1.000 mtr2) met kantoor en werkplaats in gebruik genomen op industrie terrein Groot-Verlaat in Steenwijk.  In 2006 verhuisden we terug naar Heerenveen. In 2009 bereikte Jaap Vinke de pensioen gerechtigde leeftijd en naam afscheid van het bedrijf, alhoewel, afscheid, Jaap komt om de paar weken nog altijd even langs om bij te praten. In 2010 werd een groot bedrijfspand (1.700 mtr2) aangekocht aan de Gaastraweg 2 op het industrieterrein Heerenveen-zuid .

Ziekenhuisbedden

Al vele jaren functioneerde Vidotrans-HTG als een soort van intermediair als het ging om de uitwisseling van goederen, voeding, medische materialen en ziekenhuisbedden. Een organisatie, bedrijf, ziekenhuis of iemand anders uit ons netwerk had goederen over en/of beschikbaar en wij hadden in ons bestand wel een organisatie waarvan het project aansloot bij de aangeboden goederen.  Een match was dan vaak snel gemaakt waarbij door onze logistieke tussenkomst de goederen  een juiste bestemming vonden.   Vooral met betrekking tot de ziekenhuisbedden was het op tijd vinden van de juiste match een probleem, immers, ziekenhuizen zijn geen opslagloods en het gebeurde nog al eens dat bedden die vervangen werden en dus “weg” moesten niet direct hun weg naar een ander project vonden. Ook matchte de behoeft soms niet (hydraulische pompbedden i.p.v. elektrisch hoog-laag bedden, geen kastjes of geen matrassen, etc.). Vidotrans-HTG relief transports heeft dit probleem serieus opgepakt en haalt bij ziekenhuizen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk de ziekenhuisbedden, matrassen, nachtkastjes en andere medische materialen op, vervoert deze naar onze loods in Heerenveen waar de bedden worden nagekeken, schoongemaakt, gerepareerd, eventueel gereviseerd, worden gespoten, voorzien van een goede medische matras en vervolgens worden opgeslagen in onze loods klaar voor een project waar dan ook ter wereld.  Het af gelopen jaar hebben maar liefst ruim  2.500 bedden vervoerd naar bijna 50 verschillende landen, met onze eigen vrachtwagens naar Oost Europa en met containers wereldwijd.   In onze nieuwe loods hebben wij altijd ruim 3.500 ziekenhuisbedden, matrassen en nachtkastjes op voorraad.  Heeft u een medisch project dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Huidige situatie

Door een grote uitbreiding begin 2015 beschikken we naast een fraai kantoor thans over totaal bijna 8.000 mtr2 opslagruimte voorzien van alle mogelijke laad faciliteiten en dockshelters. We zijn in het bezit van een “entrepot C-vergunning”  zodat wij ook uw douane goederen kunnen opslaan. Voor het eigen transport beschikken wij over een vloot van moderne 100 mtr3 luchtgeveerde volume opleggers in zowel huif als gesloten uitvoering waarmee we uw hulpgoederen snel, veilig en vertrouwd binnen de gestelde tijd op hun bestemming krijgen.

nieuwe loods overview

Voor het over zee vervoer zitten we zeer gunstig op slechts een paar kilometer afstand van de container terminal in Heerenveen met directe lijnen naar de havens van Hamburg, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen zodat wij voor uw bestemming de beste logistieke maatoplossing kunnen kiezen. Ons team van professionele hulpgoederenvervoerders heeft de beschikking over ervaren chauffeurs, voor wie een transport niet alleen een vrachtwagen met lading is.

Gerard van den Berg: “Voor ons is een transport niet alleen een vrachtwagen met goederen, we weten door onze betrokkenheid en kennis van locaties wat de hulp voor de bevolking ter plaatse kan betekenen.”

NieuwsbriefAls eerste op de hoogte van onze leveringen en mogelijkheden? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief
Finlay Mackenzie / Blythswood Care ScotlandFor more than 15 years Vidotrans-HTG relief transport is our preferred supplier for transporting our humanitarian goodsReferenties